Kutyaiskolánkban kutyaovi is működik, amit térítésmentesen vehetnek igénybe a kölyökkutyával rendelkező kutyatulajdonosok   szombatonként kb 15 órától , vasárnap pedig 10:30-tól.
Célja a kölyök kori szocializáció, hogy kutyánk megfelelő viselkedést sajátítson el fajtársaival szemben, ne legyen túl agresszív, vagy túl félős.

ovi01.jpg

Az a kívánatos, hogy nyitott legyen, elfogulatlan és jóindulatú a többi kutyával. Ezt kb. 3-4 hónapos korban lehet elkezdeni.

ovi02.jpg

Itt a kutya találkozhat hasonló korú, fizikumú kutyával, játszhatnak egymással, birkózhatnak egy jót…
Praktikus már első alkalommal jutalomfalatot hozni, hogy a helyes viselkedés pozitív megerősítést nyerhessen kutyánkban illetve a kicsit félénk magatartást is sikerüljön minél hamarabb a magabiztosság irányába terelni . 

ovi03.jpg

Fontosnak tartom a kölyök helyes felnevelését, mert egy jól felnevelt kutyát lehet jól kiképezni.
A kutyaovival általában minimum 3 hónapos korig várnunk, mert az oltások nyújtotta védettség (immunizáció) akkorra alakul ki, amíg ez nincs meg, súlyos fertőző betegséget kaphat kutyánk bárhol az utcán, ami akár végzetes is lehet. Feltétlenül ki kell kérnünk állatorvosunk tanácsat arról, hogy mikortól mehet a kölyök utcára, közösségbe.

ovi04.jpg