Háznál oktatás

A kiképzésnek ezt a rendkívül kényelmes módját is választhatja Ön !  Kedvence a biztonságos utcai közlekedés alapjait  saját környezetében tanulhatja meg, ezáltal lehetőség nyílik az ott előforduló szituációk és helyszínek alapján a teljesen egyéni igényekre szabott kiképzésre.
A nagyon elfoglalt gazdit sem zárja el attól a lehetőségtől, hogy kedvence megfelelő korban (optimálisan 1 éves kora előtt) essen át az alapengedelmességi képzésen, hiszen csak kutya és a kiképző szükséges, (no meg némi jutalomfalat :)) hogy az első időkben együtt gyakorolhassanak. Később, amikor a kutya már megfelelően ismeri a vezényszavakat, és jól végrehajtja a kiképzőnek a gyakorlatokat, akkor kapcsolódik be a gazdi a tanítási folyamatba.
Az átadáskor kb. 2-3 alkalom alatt a gazdi is jól hozzá tudja tanulni a kiképzett kutyához a vezényszavakat, és az néhány  fontos tudnivalót, ami ahhoz kell, hogy már ő is megfelelően irányíthassa kutyáját (pórázkezelés, jutalomfalatok).
További előnye a kiképzés e formájának, hogy szuka kutyáknál (mivel az ivarérettség is pont erre az időszakra tehető) az első tüzelés miatt nem kell még akár 1-2 hetet sem kihagyni amiatt, hogy a tüzelési időszak alatt nem lehet közösségbe vinni, hisz zavarná a többi kutya koncentrációját is pl. a tüzelés középső szakaszában. Háznál történő képzés esetében ez is áthidalható.
A kutya tehát személyre szabottan egyénileg a saját képességei szerinti ütemben, humánus módszerekkel tanulhatja meg pl. az ül, fekszik, áll parancsot,  a behívást  vagy a helybenmaradást

A biztonságára nagyon nagy hangsúlyt fektetünk, utóbb említett gyakorlatokat 10 méteres hosszúpórázon gyakoroljuk be .

[]

Bentlakásos oktatás

Gyors , látványos eredményt szeretne ?

Ez a lehető legrövidebb ideig tartó kiképzési forma . Öt ,  maximum hat hét alatt komplett alapengedelmességet sajátíthat el kutyája !  Ezt az időszakot a kutya a kiképzőjénél (a panzióban) tölti, mely  időszak alatt természetesen bármikor meglátogatható. Nagyon  intenzív módja ez a tanulásnak, célszerű kb. 9-10 hónapos korában (szükség esetén hamarabb, pl. túl domináns kutyánál) elkezdeni.
A gazdinak teljes egészében leveszi a kiképzés terhét a válláról.
A folyamat úgy kerek , úgy igazán eredményes ,  ha a végén 1-2 alkalmat együtt tréningezünk   mielőtt a kutyus hazaköltözik , a gazdi hozzá tanulja a kész kutyájához a vezényszavakat és némi pórázkezelési ismereteket, pl . hogy mikor adjunk jutalomfalatot stb.
A kutya veleszületett adottságait felhasználva , pozitív megerősítéssel egyénileg őrá szabottan, a saját tanulási ütemében sajátítja el az alapengedelmesség összes gyakorlatát mint pl. ül, fekszik, áll, vezényszóra helyben marad, hívásra azonnal odajön, és szabályosan leül a gazdi előtt stb, amelynél pl. 10 méteres póráz használatával (a biztonság miatt), humánus módszerekkel, szilárd alapokra felépítve tanulja meg szakembertől a gyakorlatokat.
A tüzelési időszak sem akadály, természetesen  a legnagyobb biztonságban van a kiképzőnél.