KUTYAOVI minden szombaton 14 órától 15 óráig !

Kutyaiskolánkban kutyaovi is működik, amit 1500 Ft/alkalom áron vehetnek igénybe a kölyökkutyával rendelkező kutyatulajdonosok   szombatonként 14 órától  15  óráig.

Célja a kölyök kori szocializáció, hogy kutyánk megfelelő viselkedést sajátítson el fajtársaival szemben, ne legyen túl agresszív, vagy túl félős.

 

Az a kívánatos, hogy nyitott legyen, elfogulatlan és jóindulatú a többi kutyával. Ezt kb. 3-4 hónapos korban lehet elkezdeni. A kiképzést 6-7 hónapos korban elég  elkezdeni.

 

Itt a kutya találkozhat hasonló korú, fizikumú kutyával, játszhatnak egymással, birkózhatnak egy jót…

Praktikus már első alkalommal jutalomfalatot hozni, hogy a helyes viselkedés pozitív megerősítést nyerhessen kutyánkban illetve a kicsit félénk magatartást is sikerüljön minél hamarabb a magabiztosság irányába terelni .

 

Fontosnak tartom a kölyök helyes felnevelését, mert egy jól felnevelt kutyát lehet jól kiképezni.

A kutyaovival általában minimum 3 hónapos korig várnunk, mert az oltások nyújtotta védettség (immunizáció) akkorra alakul ki, amíg ez nincs meg, súlyos fertőző betegséget kaphat kutyánk bárhol az utcán, ami akár végzetes is lehet. Feltétlenül ki kell kérnünk állatorvosunk tanácsát arról, hogy mikortól mehet a kölyök utcára, közösségbe.  A  kullancs és szívférgesség  elleni  védelemről egész  évben  gondoskodnunk  kell .